Balaševićeva supruga otkrila kako je nastala pesma „Provincijalka“

Najlepše pesme nastale su upravo iz iskrenih ljubavnih priča, kakva je i njihova

Nije tajna da je Đorđe Balašević mnoge stihove posvetio upravo svojoj supruzi Oliveri, ali možda je najdirljivija „Provincijalka“.

Sećanje na sobu 212, mladalačko zabavljanje i prvu pravu ljubav, nedavno je osvežila poseta studentskom domu. Naime, Olivera Balašević je poklonila klima uređaj za prostoriju u kojoj je ona provodila „najlepše dane“.

Ovu akciju, kako objašnjava, organizovala je sa namerom da i drugi stanari ovog doma koji su napravili uspešne karijere pomognu u poboljšanju uslova za život i studije sadašnjih i budućih generacija studenata.

562e0d1a-d3e4-4b99-a17d-74270a0a0a6c-oliv2-previewOrg

Tom prilikom je otkrila kako je nastala ova pesma.

On tvrdi da je ta pesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala beleške sa predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negde zalutamo u nekom gradu ili tržnom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svetlosti bi strčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pesma to na vrlo lep način ispričala„, rekla je Olivera nedavno u izjavi za jedan web portal.

Autor: M. Salihović
Izvor: Novi.ba


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273