Balaševićeva ćerka o nasilju koje je preživela: niko me nije vređao kao čovek koga sam volela

Jelena Beba Balašević, prvi put javno govori o tome kako je prohodala posle teške saobraćajne nesreće u kojoj je slomila vrat i kako se izborila sa maltretiranjem čoveka koga je volela.

Ona je sa 17 godina preživela tešku saobraćajnu nesreću, a upravo je krenula priču od tog događaja.

Bila sam oduzeta od brade do stopala. Bez ikakvog osećaja u celom telu. Lekari su mi rekli da imam samo jedan odsto šanse da ponovo stanem na noge, a ja sam ipak prohodala. Sve detalje napisaću u knjizi koja bi trebalo da izađe na jesen”, rekla je Jelena i dodala kako ovom pričom ne želi da skrene pažnju na sebe.

Saobraćajna nesreća desila se u zimu 1998. godine. Poledica i bahata vožnja uzeli su svoj danak. U kolima je bilo njih četvoro, a najviše je stradala Jelena.

Auto se prevrnuo na krov. Vratni pršljenovi su mi ispali iz kićmenog stuba. To je stvorilo otok na kičmenoj moždini i totalnu oduzetost svih udova“, dodala je ona, piše Blic.

Kao da sve što je preživela nije dosta, Jelena se suočila sa još jednim problemom – bila je žrtva partnerskog nasilja. U početku je ta veza bila srećna, baš kao i sve druge. Nikada nije ni pomislila da je s nekim ko bi mogao da je povredi.
Ipak…

Počelo je kao stiskanje za ruku, guranje na zid, vređanje. Onda ide plakanje i obećanje kako se to više neće ponoviti. Ipak, ponovilo se, a moja želja da verujem bila je veća od realnosti. Nikad me niko nije vređao kao čovek koga sam volela. Tek kada me je ošamario, odlučila sam da odem”, dodala je Jelena.

Kada je izašla iz te veze, osećala se oslobođeno, ali se u isto vreme stidela od svoje porodice i prijatelja.

Oni me nikad nisu osuđivali. Sramota dolazi od pomisli da nas roditelji nikada nisu udarili niti bili grubi prema nama. Da je moj otac dao sve od sebe da nas sačuva od haosa ovog sveta, i da sam ja onda dozvolila da me neko maltretira“, završila je potresnu priču ćerka Đorđa Balaševića.

Izvor: Svet


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273