„Balada o Pišonji i Žugi“ biće dovršena 2016.

Snimanje dugometražnog igranog filma i TV serije o likovima iz legendarne pesme Zabranjenog pušenja, Pišonji i Žugi, počelo je ovog leta u Sarajevu.

Reditelji filma „Balada o Pišonji i Žugi“ su Jasmin Duraković i Davor Sučić, svima poznatiji kao Sejo Sexon. Sejo osim što je autor spomenute pesme, takođe je uz beogradskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića zadužen i za scenario.

Snimanje će se nastaviti u aprlu i maju 2016. godine, tokom koje će film biti u potpunosti realizovan.

Hrvatsko audiovizualno veće (HAVC) na ovonedeljnoj sednici odobrilo je 1.012.000,00 kuna za poticanje proizvodnje koprodukcija s manjinskim udelom, kako navodi Jutarnji.hr. Od toga je 520 000 kuna dodeljeno „Baladi o Pišonji i Žugi“, iza kojega stoji bosanskohercegovačka producentska kuća DEPO uz koprodukciju hrvatske producentske kuće Fokus.

Osim što će se radnja filma pozabaviti sudbinom Pišonje i Žuge, ‘dvojici vjernih drugova’ iz Sarajeva, film će pokriti još poznatih pesama Zabranjenog pušenja. One će uz stvari benda Letu štuke biti glavna baza muzičke podloge ovog rada.

Takođe, Dado Džihan, koji je između ostalog par godina svirao i klavijature u Zabranjenom pušenju, biće zaslužan i za neke od muzičkih tema u filmu.

Izvor: Rockomotiva


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273