Bajaga i Instruktori oborili s nogu publiku u Zagrebu

Bajaga i Instruktori nastupili su u subotu uveče pred 10.000 posetilaca u rasprodatoj velikoj dvorani Doma sportova u Zagrebu. Na koncertu nazvanom “Tulum” svirali su i mladi bendovi Detour i Silente.

Dvočasovnu svirku u uzavreloj atmosferi ispunjene velike dvorane Doma sportova Bajaga i Instruktori počeli su simbolično pesmom “Sa druge strane jastuka”, sa istoimenog albuma čija je 30. godišnjica obeležena nastupom u Zagrebu. Beogradski bend je zato Zagrepčanima priredio set listu prošaranu hitovima sa “Jastuka”, kao što su “Ti se ljubiš”, “220”, “Dobro jutro džezeri”, “Zažmuri”, “20. vek”, “Nemoj da budeš nja nja” i “Francuska ljubavna revolucija”.

bajaga1-promo

Nastup okončan sa dva bisa bio je upotpunjen hitovima kakvi su “Tišina”, “Godine prolaze”, “Plavi safir”, “Od kada tebe volim”, “Tamara”, “Vesela pesma”, “Ako treba da je kraj”…

Mnogo vam hvala što ste bili ovako dobro raspoloženi. Mi smo dali sve od sebe. Uživali smo, stvarno nam je bilo fantastično”, poručio je Bajaga, najavivši za kraj “Moje drugove”.

bajaga1-promo2

Hrvatski mediji puni su hvalospeva za “Tulum”, ističući dobar spoj Bajage i Instruktora sa domaćim mladim bendovima Detour i Silente.

bajaga1-promo3

bajaga1-promo4

Bajaga je publici radio što je htio: kad je bilo vrijeme bržih i vrckavih pjesama, publika je skakala od oduševljenja, a kad je bilo vrijeme sentiša, palili su se upaljači i mobiteli… U Bajaginim pjesmama uvijek je bilo topline oplahnute countryem (“Godine prolaze”, “Tišina”), regeom (“Sa druge strane jastuka”), klasičnim rokom ili džezom čineći amalgam u kojem je lako užvati i 30 godina nakon prvog izdavanja”, ističe Zoran Tučkar sa muzičkog portala muzika.hr.

Posle zagrebačkog trijumfa, bend Momčila Bajagića očekuju “Tulumi” 7. novembra u splitskoj “Spaladium areni” i 13. novembra u Dvorani mladosti u Rijeci.


Foto: Dunja Dopsaj
Izvor: Svet


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273