Bajaga i Dino Rađa zajedno na bini u Splitu: Ovako je legendarni košarkaš zasvirao sa „Instruktorima“ njihov veliki hit

Proslavljeni centar je pokazao na bini svoje gitarsko umeće u pesmi „Tišina“

“Bajaga i Instruktori” u subotu uveče nastupili su pred oko 6.000 posetilaca u ispunjenoj “Spaladium Areni” u Splitu, gde im se kao specijalni gost na gitari pridružio proslavljeni košarkaš Dino Rađa.

Na koncertu nazvanom “Tulum” pre benda Momčila Bajagića svirali su “Silente” i “Libar”.

Posle nedavne velike dvorane Doma sportova u Zagrebu, gde je bilo oko 10.000 posetilaca, trijumfalni splitski koncert bio je drugi u nizu “Tuluma“. Koncertni serijal se završava 13. novembra u Domu mladosti u Rijeci gde će uz “Bajagu i Instruktore” svirati “Silente” i “Quasarr”.

Beogradski bend je u Splitu nastup počeo sa pesmom “Sa druge strane jastuka” – simbolično pošto na “Tulum” koncertima “Bajaga i Instruktori” obeležavaju 30 godina od izlaska svog istoimenog drugog albuma.

Bajaga-Dino-Radja-1

Splićanima su sa “Jastuka” odsvirane i ”Francuska ljubavna revolucija”, ”Dvadeseti vek”, ”220”, ”Zažmuri”, “Dobro jutro džezeri“… Pored toga Bajaga i drugovi izveli su i brojne hitove iz ostalih delova karijere kao što su “Godine prolaze”, “Gore-dole”, “Plavi safir”, “Lepa Janja, ribareva kći”, “Verujem, ne verujem“, uz obavezno grleno pevanje publike.

Bajaga-Dino-radja-7

Dvočasovni nastup “Bajaga i Instruktori” okončali su na spektakularan način – na bis su odsvirali “Tišinu” u kojoj im se neočekivano na gitari pridružio čuveni splitski košarkaš Dino Rađa. Poznata je dugogodišnja ljubav legendarnog centra prema muzici, a svojevremeno je sa Petrom Grašom snimio hit duet “Nisam više ja sa njom”.

Foto: Zoran Vulović
Izvor: Telegraf


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273