Atheist Rap: Überlauf uskoro i na vinilu

Nakon petogodišnje diskografske pauze, iako koncertno vrlo aktivni, Atheist Rap nedavno je podario svetu svoj šesti album nazvan „Überlauf“. Prvotno objavljen digitalno, a uskoro na svoje dolaze i ljubitelji vinila. Opipljivi nosač zvuka u LP formatu stiže od strane PDV-a na proleće.

Atheist Rap na ovom albumu svesno, glasno i sa stavom nas vode na još jedno punk rock putovanje inficirano jakim melodioznim momentima po kojima je bend naširoko poznat. To se takođe primećuje i na novom materijalu koji odiše svežinom i oštrinom. U potpunosti snimljen te produciran u Socijala Studios u Novom Sadu, „Überlauf“ sadrži 12 pesama. Bez ustupanja i nepotrebnog okolišanja dotiču se realnih, svakodnevnih tema koliko god bile lake ili teške. Pitko prelazeći iz jedne u drugu, svaka pesma može poslužiti kao hit ili soundtrack delića nečijeg života. Teme su zaista raznolike. Od prozivanja lošeg delovanja raznih političkih struja do svesne stigmatizacije homoseksualizma u crkvenim redovima ili obračunavanja s primitivizmom na svim nivoima.

Aktualni singl „Ha-pu!“ odličan je pokazatelj njihovog stava koji prožima celi materijal. Čitav bend je uigran, te na visini svog zadatka. Osetan je uticaj osunčane punk škole u zvučnoj slici benda. Možemo povući paralelu s kalifornijskim velikanima poput Bad Religion, Blink 182 ili NOFX. I dalje je to prepoznatljiv zvuk Atheista samo lagano podebljan friškim uplivom recentnih strujanja sličnih žanrova.

Postojanjem od preko 25 godina uzeli su najbolje elemente, te ih pretočili u još jedan zvučni dokaz na tragu svojih ponajboljih ostvarenja. Dugogodišnje sviračko, u kombinaciji sa koncertnim iskustvom, dali su Atheist Rapu dugotrajni čvrst oslonac i vernu bazu fanova koji ih prate kojim god putem krenuli.

Izvor: Rockomotiva


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273