Anja Rupel za PRVA.RS o novom albumu i o svetu posle „Videosexa“

Pop heroina benda „Videosex“, žena kojoj su „Goblini“ posvetili pesmu „Anja, volim te“, objavila je novu pesmu „Najljubša napaka“ (Najdraža greška), disko disko-fank poslasticu, tipičnu za Anju Rupel. Pesma je uvertira za veliki projekat koji će kulminirati sledećeg proleća, antologiju najvećih hitova koji će sadržati i nekoliko pesama grupe „Videosex“. Za portal PRVA.RS Anja Rupel otkriva kako izgleda svet posle „Videosexa“…

19590710078730889963793n

 

Bila je meta za fotoreportere, obučena po modi iz godina pre nego što joj se i mama rodila. Ali, zračila je optimizmom i sigurnošću, pa je i stari šmeker iz Sarajeva, Fadil Toskić, vraćajući se sa plaže glasno dobacio: “Mala ima u malom prstu šou biznis!

Tako je pisao Džuboks 1985. o talentovanoj klinki, lepoj Anji Rupel, pop herioni benda “Videosex“.

Benda više nema, Anja nije klinka, ali njen talenat je narastao i ona je napravila lepu solo karijeru.

2530272845174016548831752246530n

Za portal PRVA.RS Anja priča o muzičkoj revoluciji, lovi, entuzijazmu i ljubavi, svetu posle „Videosexa“…

Nova pesma se brzo uvlači u uši i dušu i pokreće na ples. A šta tebe pokreće da praviš lepu i vedru muziku?

Hvala na komplimentu. Na ovome svetu ima previše tuge i depresije, pa zato da barem muzika bude nešto veselija i pozitivnija. Novi album će izaći negde u martu. Biće to ustvari greatest hits album- na njemu će biti pesme iz moje muzičke karijere od „Videosexa“, pa do samostalne, pored toga još nekoliko novih pesama.

Vreme Videosexa je bilo vreme dobre muzike i novih vibracija. Da li je danas moguća muzička revolucija, s obzirom da smo, čini se, sve već videli i čuli?

Teško da će doći do neke muzičke revolucije jer je muzika postala isključivo posao velikih multinacionalnih kompanija koje diktiraju šta ćemo slušati. Sa internetom je i muzika postala brzo kvarljiva roba. Polako nestaje entuzijazam jer se sve vrti oko novca.

videosex

A kakvo je slovenačko muzičko tržište?

Slovenačko muzičko tržište je nikakvo. Od ranije imamo probleme sa sobom. Sve što je domaće je bezveze, a sve što dolazi spolja je super. Imamo odlične grupe, ali nemaju podrške medija. Radijske stanice uglavnom vrte strane pesme i jako malo domaćih. Kad me neko pita ko je najveća slovenačka zvezda, ja uvek kažem (malo u šali, ali i malo ozbiljno) da je to Severina.

Anja je 1985. godine imala 19 godina, slavu sa “Videosexom“ i stav “želim da me prihvate kao devojku koja ume da peva, dobro se vlada na pozornici, koja je ličnost u rok muzici. Tužna sam kad vidim da neko iz publike gleda imam li lepe noge. Poludim kad čujem da sam ja lepa, a recimo Iztok antipatičan. Kako može neko sa 19 godina da ne bude lep?“ (Džuboks, jul-avgust 1985.)

193466010602265578001877089n

Bila je je seks simbol bivše Juge, iako je tu titulu odbacivala. Frajeri su otkidali na nju, žene isto, bez izuzetaka. A šabački “Goblini“ posvetili su joj pank serenadu “Anja volim te“, žešću verziju pesme „Kako bih volio da si tu“ koju je pevao „Videosex“.

Kako si se se osećala kad si je prvi put čula?

Pesma je veliki kompliment za mene.

60269416

Od “Videosexa“ je prošlo mnogo godina. Anja je u međuvremenu objavila sedam albuma, bila TV voditelj i rodila ćerku. Danas je muzički urednik na Radio Slovenija i tekstopisac. Inspiracija joj je – život, bez obzira na dobre i loše dane.

Šetam psa, zabavljam se sa ćerkom Lunom, popijem kafu sa prijateljicama, uživam u snimanju novih pesama. Imam dobre i loše dane, a u glavnom volim svoj život.

Jednom je, u intervjuu, na pitanje da li ćemo ikada saznati „tko je zgazio gospođu Mjesec“, Anja Rupel odgovorila: „Ona je, u stvari, još uvek živa…“

Foto: Lidija Mataja
Izvor: Prva


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273