Ana Ćurčin, Fonija i Umreti fit u Vintage Industrial Baru

U četvrtak, 18. februara, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru nastupaju Ana Ćurčin, Fonija i Umreti fit.

Srpska kantautorica Ana Čurćin omiljena domaćoj klupskoj publici ekskluzivno će predstaviti novi album „Sketches of Belonging“ i po prvi put pred zagrebačkom publikom nastupiti s bendom. Mlada beogradska kantautorica plovi žanrovima indie rocka, američkog folka, kao i drugim uticajima kojima kreira svoj specifični autorski izražaj. Aktivno nastupa od decembra 2012. godine, a nakon uspešnih koncerata u Srbiji i regiji te velikog solo nastupa u beogradskom Domu omladine u novembru 2013. krenula je na evropsku turneju po Austriji, Švajcarskoj, Italiji i Rusiji zajedno s Dušanom Strajnićem iz grupe Stray Dogg. Godine 2014. nastupala je na prestižnom bečkom Waves Festivalu, a odmah potom i kao gošća hrvatskoj kantautorici Lovely Quinces u zagrebačkoj Tvornici.

Fonija je makedonski punk rock trio – žestoki i ubitačno melodični bend koji je poslednjih osam godina iznedrio čak pet albuma i okupio hvalevrednu bazu obožavaoca u Makedoniji. Njihova ‘brza melanholija’ ujedno je i njihov zaštitni znak. Uvek spremni i uigrani za nastup, Fonija je bend koji osvaja uživo.

Umreti fit – najbolje bi bilo ovaj bend nazvati dobrom vesti iz Mađarske. Naime, Umreti fit dolaze s juga susedne nam zemlje, iz Segedina, a najzanimljivije je da rade na srpskom jeziku, uz nekoliko gramatičkih grešaka koje im svakako treba oprostiti. Svoj post punk nazivaju ‘YU wave’, a svi iz benda su članovi kultnih segedinskih bendova, ali u Umreti fit niko od njih ne svira ‘svoj’ instrument. Kako sami za sebe kažu – najverovatnije će se raspasti i postati jako dosadni kad u potpunosti ovladaju svojim instrumentima ili kad pevač nauči da peva.

Koncert počinje u 20:30 sati. Cena ulaznica u pretprodaji iznosi 25 kuna, a na dan koncerta 35 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18). Svakako posetite i bonbon-ovu Facebook i web stranicu za više infomacija. Važno je napomenuti i da će prvih 20 bonbon korisnika koji dođu na koncert dobiti besplatan upad i piće (kupon od 20 kuna). Dovoljno je da na ulazu pokažu mobitel na kojem je bonbon mreža.

 

Foto: KtD
Izvor: BalkanRock


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273