Amer skinuo Šabana: „Naučio sam srpski zbog narodnjaka“

Došao je u Beograd pre pet godina i posle odlaska u kafanu rešio je da nauči srpski i zapeva našu narodnu muziku.

Ron Holsi, pisac scenarija koji živi u Los Anđelesu, pre pet godina je planirao put u istočnu Evropu.

Prijatelji su me savetovali da dođem u Beograd. Došao sam i vaš grad me je odmah osvojio. Već drugo veče izašao sam u kafanu i oduševio se muzikom koju sam čuo. Rekli su mi da je to narodna muzika. Odmah sam odlučio da ću naučiti srpski kako bih verno preneo emociju koju sam u tom momentu osetio. Tada sam u Srbiji ostao pet nedelja i za to vreme sam uzeo učitelja da me uči jezik. Tako je sve počelo. I dan-danas se trudim da dobro usavršim jezik, ali i svakodnevno nešto drugo naučim. Iako mi ćirilica liči na kinesko pismo, znam skoro sva slova – kaže za „Blic“ Ron.

Za svoju dušu sam prvo snimio „Dotako sam dno života“. Pesma je za 5 dana imala pola miliona pregleda, pa sam shvatio da bih mogao da se posvetim ozbiljnije svemu tome – kaže Ron, kojem nisu strane ni numere Lepe Brene, Dragane Mirković, ali i Cece.

Ron obožava i srpsku kuhinju, ume da spremi ajvar, sarme, još jedino mu je ostalo da nauči da kuva kupus.

Izvor: Blic
Foto: Oliver Bunić


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273