Četvrto izdanje novosadskog Pozitivnog koncerta biće održano 4. decembra u klubu “The Quarter” koji će uz prvo potvrđeno ime, banjalučki bend Sopot, biti pretvoren u energetsko more.

Nakon prošlogodišnjeg učešća na tri najveća novosadska događaja: Exit festivala, Festivala uličnih svirača i Koncerta godine, Sopot je pridobio armiju novih fanova. U decembru se vraća da nakon skoro godinu dana podseti novosadsku publiku na svoje vrlo popularne pesme poput “Energetsko more”, “Beskonačnost”, “Jesmo kako nismo”, “Izvor”, “Kosmos”, “Era informacije” i mnoge druge uz koje se neumorno skače jer energija koju šalju sa bine je zarazna i nepredvidiva.

Sopot - klub Fest 24.10.2014.

Sopot je osnovao Petar Topalović 2006. godine i do sada su izdali tri albuma: “DuBalkan”, “Equilibrium” i “Sopotnik”. Aktivni su u celom regionu, ali put ih je neretko vodio i mnogo dalje od svoje matične zemlje te su se predstavili i publici u Francuskoj, Norveškoj, Švedskoj, Holandiji, Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj…

Potpuno posvećeni umetnosti i eksperimentisanju, Sopot je imao izlete i u stvaranju muzike za predstave i film tako da potpisuju odjavnu špicu filma “Zduhač, zvani avantura” koju su komponovali zajedno sa Nikolom Pejakovićem Koljom i muziku za predstave “Radnička hronika” i “Balon od kamena” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Sopot će na Pozitivnom koncertu svirati zahvaljujući saradnji koja je ostvarena sa Udruženjem građana “Afrodizijak” iz Banja Luke.

Više informacija o ostalim izvođačima i pratećem programu biće objavljeno uskoro. Pozitivan koncert održava se u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE u organizaciji Udruženja “Prevent” uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada i Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada.

Kao i prethodnih godina, ulaz će biti besplatan.

Club Quarter, Bulevar Despota Stefana 5, 21000 Novi Sad

Foto: KtD
Izvor: BalkanRock


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273